Invisalign osynlig  tandställning

Vi på TBN Tandhälsa i Spånga erbjuder Invisalign. Det är en modern osynlig tandställning där tänderna flyttas gradvis med hjälp av osynliga skenor som tillverkas individuellt efter dina tänder och byts ut varje vecka tills att behandlingen är klar och resultatet är uppnått.

Fördelar med Invisalign jämfört med traditionell tandställning är att den är osynlig, det krävs oftast färre besök hos din tandläkare under behandlingen jämfört med traditionell metalltandställning som kräver trådar och fästen. Behandlingen med Invisalign är smärtfri och skenorna är lätta att ta av och på.

​Skenorna ska sitta i 22 timmar per dygn med undantag för måltider. Efter måltiderna rekommenderas tandborstning innan du sätter in skenorna igen i munnen.

Behandlingstiden varierar beroende på omfattningen av din bettproblematik och kan vara allt mellan 3-6 månader. Vanliga bettrelationer som vi reglerar är trångställningar och glesställningar.

TBN Tandhälsa erbjuder konsultationer där vi noga går igenom dina behov och önskemål med tandregleringen. Vi tar fram en 3D-modell över hur tandförflyttningens slutresultat kommer se ut och hur tandförflyttningen går till vecka för vecka.

Invisalign är ett välbeprövat system tillverkat av patenterad termoplast som är bekväm och välanpassad efter patientens tandkött. Det finns gedigen forskning och metoden är säker.

Var det länge sedan du var på en tandläkarundersökning rekommenderar vi först att göra det innan påbörjad tandreglering.

Välkommen att boka en konsultation nedan