top of page

Behöver du en tandläkare i Stockholm akut? Det här kan vi hjälpa dig med


Tjej som fått hjälp av tandläkare akut i Stockholm

Har du råkat slå ut eller skadat en tand? Eller har du kanske fått akut tandvärk? Då bör du söka tandvård så snart som möjligt. Risken är annars att tandvärken eller skadan förvärras och i slutändan kräva en mer omfattande behandling. Hos TBN Tandhälsa i Spånga kan du boka en akut tandläkartid – välkommen!

Vanliga orsaker till akut tandvård

  • Olycka Vid en kollision eller ett fall kan en tand gå av helt eller delvis. Detta ökar infektionsrisken och du bör uppsöka en tandläkare så snart som möjligt.

  • En fyllning har trillat av Fyllningar i dina tänder kan lossna och ramla av. Du kan uppleva ilningar i tanden och om inte tanden lagas finns stor risk att karies uppstår.

  • En visdomstand som krånglar Tänderna längst bak i munnen, de så kallade visdomständerna, har en tendens att irritera. Ibland växer de snett och ibland trycker de mot dina andra tänder. Det är inte heller helt enkelt att hålla visdomständerna rena och därför är det vanligt att de drabbas av karies.

  • Kariesangrepp Karies drabbar inte bara visdomständerna, även dina andra tänder kan få karies. Om kariesangreppet når tandens pulpa och orsakar en inflammation kommer du att uppleva en kraftig tandvärk. Och alla som upplevt tandvärk vet att det kan vara mycket smärtsamt. Ibland kan smärtan lindras något med smärtstillande läkemedel under en kortare period men för att få ordentlig hjälp måste du uppsöka en tandläkare.

  • Tandköttsinflammation Har du fått bakterier mellan dina tänder eller under ditt tandkött kan du få en tandköttsinflammation. Det kan orsaka stor smärta och även blödningar i tandköttet.

  • Käkbensinfektion (apikal parodontit) Upplever du kraftig smärta i käkbenet och ansiktet kan det bero på en infektion i käkbenet.

  • Tandfraktur eller rotfraktur Har en bit av din tand fallit bort när du har tuggat på något hårt? Då har du drabbats av en tandfraktur eller rotfraktur. Det kan kännas vasst mot tuggan och om du har drabbats av en större tandfraktur kan du också uppleva ilningar. Lagning av tandfrakturer är en av de vanligaste typerna av akuta behandlingar.

  • Sprucken tand Innebär att en bit av en tand eller en lagning har lossnat. Det kan ske i samband med en olycka, exempelvis ett fall eller att du äter något hårt.

  • Pulpainflammation (pulpit) En inflammation som i tandens vävnad. Vävnaden är viktig då den innehåller blodkärl och nerver som håller tanden levande. Det är en av de vanligaste orsakerna till akut tandvård och orsakar hög smärta i tanden.

Så här går ett akutbesök till

Är du inte patient hos TBN Tandhälsa får du först fylla i en hälsodeklaration. Lider du av tandläkarskräck är det viktigt att du berättar det för oss. Vi har vi lång erfarenhet av patienter med tandläkarskräck och anpassar besöket efter dina förutsättningar. Under akutbesöket undersöker vi dina tänder, din mun och käke med mål att snabbt och effektivt lindra smärtan och åtgärda problemet. En förlorad tandfyllning kan till exempel ofta åtgärdas direkt medan en kraftig infektion ibland måste behandlas med en antibiotikakur först. Självklart får du, om du önskar, bedövning innan behandlingen påbörjas. Tillsammans diskuterar vi igenom en behandlingsplan och bokar eventuellt in ett nytt besök för att komma till rätta med problemet.


Tjej som behöver hjälp av tandläkare akut i Stockholm

TBN Tandhälsa – när du behöver en tandläkare akut i Stockholm

Har du akut tandvärk, tappat en fyllning eller fått en tand utslagen kan du ringa till oss eller skicka ett e-post och få en tandläkartid hos en av våra duktiga tandläkare. Är du redan patient hos oss har du också möjlighet att nå våra tandläkare Bengt Nordström eller Paula Nordström även utanför våra ordinarie öppettider. Vi finns tillgängliga för alla våra patienter. Du hittar vår tandklinik på Spånga torg med god tillgänglighet från Bålsta, Jakobsberg, Vällingby, Barkarby, Hässelby, Sundbyberg och resten av Stockholm. Hos oss blir du alltid väl omhändertagen och får en hög kvalitet på tandvården.


Vanliga frågor och svar


Är det farligt att ha tandvärk?

Det behöver inte vara farligt med tandvärk men har du tandvärk som är riktigt smärtsam och inte går över bör du kontakta din tandläkare för en undersökning. Risken är annars att tandvärken förvärras och kräver en mer omfattande behandling.

När behöver du akut tandvård?

Har du skadat en tand eller till och med slagit ut en tand bör du boka en akut tandläkartid. Det samma gäller om du har akut tandvärk.

Vad kostar en akutundersökning hos tandläkare?

En akut undersökning kostar 600 kronor. Utöver detta tillkommer kostnaden för behandlingen. Ett akutbesök subventioneras av det allmänna tandvårdsbidraget och tandvårdsförsäkringens högkostnadsskydd.


37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page