top of page

Bor du i Stockholm och funderar på invisalign/tandreglering?


Kvinna ligger i gräset och ler mot kameran

Vet du om att du kan få ett fint leende med hjälp av en osynlig tandställning? Behandlingen kallas invisalign och är genomskinliga skenor som flyttar din tänder bit för bit, vecka för vecka. Eftersom skenorna är mycket diskreta kommer din vanliga vardag inte påverkas av behandlingen.

Är du intresserad av invisalign i Stockholm är du välkommen till TBN Tandhälsa. Vi erbjuder konsultationer där vi noga går igenom dina behov och önskemål med tandregleringen. Vi tar fram en 3D-modell över tandförflyttningen så att du tydligt kan se både förändringen varje vecka och slutresultatet.


Vad är invisalign?

Invisalign är ett tandställningssystem med uttagbara, genomskinliga plastskenor tillverkade av flexibel plast som gradvis flytta tänderna tills du har fått önskat slutresultat. Skenorna tillverkas individuellt och byts ut med jämna mellanrum. Med invisalign kan många bettrelaterade problem regleras, till exempel:

  • överbett

  • gluggar mellan tänderna

  • trångställningar.

Så här går behandlingen till

Innan vi påbörjar din tandreglering är det bra att göra en vanlig undersökning för att se om du har karies, tandlossning, tandköttsinflammation eller andra munsjukdomar. Nästa steg är att noga undersöka ditt bett. Vi tar också röntgenbilder och ett digitalt tryck av dina tänder. Är tänderna snedställda? Sitter de för tätt eller har du gluggar mellan tänderna? Tillsammans går vi igenom vilka behandlingsmetoder som är aktuella efter dina förutsättningar och förväntningar.

Invisalign-systemet anpassas och tillverkas efter dina tänder. Under behandlingens gång byter vi ut skenorna i takt med att tänderna flyttar sig. Steg för steg kommer du att märka förändringen. När tänderna har nått sin slutposition är behandlingen klar. För att inte tänderna ska gå tillbaka till sin ursprungsposition stabiliseras de, ofta med hjälp av en tunn tråd på tandradens baksida eller med en nattskena.


Fördelar med invisalign

  • diskret tandställning

  • flexibla skenorna som är lätta att ta av och på

  • smärtfri behandling

  • få besök hos tandläkaren under behandlingen.


Kvinna står på strand med armarna mot himmel

Hur lång är behandlingstiden med invisalign?

För att behandlingen ska bli så effektiv som möjligt ska skenorna sitta i 22 timmar per dygn. Det innebär egentligen att du bara ska ta av dem när du äter och dricker. Borsta gärna tänderna innan du sätter tillbaka skenorna i munnen igen.

Hur många månader behandlingen tar beror på din bettproblematik. I de flesta fall tar invisalign-behandlingen mellan tre och sex månader. Under den första konsultationen hos TBN Tandhälsa ger vi en uppskattad behandlingslängd.

Är invisalign en säker behandling?

Ja, invisalign är en väl beprövad behandling som stödjer sig på en gedigen forskning. Skenorna tillverkas av patenterad termoplast som är bekväm och anpassad efter patientens tandkött.

Hur lång är en invisalign-behandling?

Behandlingstiden varierar beroende på bettproblematiken och är ofta mellan 3–6 månader. Ibland kan behandlingen ta längre tid.

När ska skenorna användas vid en invisalign behandling?

Skenorna ska sitta i munnen 22 timmar per dygn, helt enkelt alltid utom vid måltiderna.

Vad kostar en invisalign-behandling?

Priset för en invisalign-behandling varierar. Det beror på patientens individuella behov och förutsättningar. Tillsammans med din tandläkare går du igenom en behandlingsplan och ett kostnadsförslag.

12 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page