top of page

Lider du av tandläkarskräck? Hos TBN Tandhälsa kan du alltid känna dig trygg


Lider du av tandläkarskräck? Hos TBN Tandhälsa kan du alltid känna dig trygg

Att känna sig orolig och rädd inför ett besök hos tandläkaren är inte alls ovanligt. En del har varit med om en obehaglig upplevelse i tandläkarstolen, andra reagerar på instrumenten och ljuden och någon känner stark rädsla för smärta. Hos TBN Tandhälsa kan du alltid känna dig lugn och trygg. Vi tar din tandläkarskräck på allvar. Vi lyssnar på dig och hjälper dig att övervinna den.

Vad orsakar tandläkarskräck?

Många faktorer kan ligga bakom tandläkarskräck. Det är till exempel vanligt att man är rädd för att förlora kontrollen, känna smärta, visa osäkerhet eller upprepa ett tidigare obehagligt tandläkarbesök.

Kan tandläkarskräck botas?

Att vara rädd inför ett tandvårdsbesök är inget att skämmas över. Du är inte ensam, många känner precis som du. Det är dock viktigt att övervinna rädslan att gå till tandläkaren. En bra tandhälsa har nämligen stor betydelse för hela kroppens välmående. Genom vår erfarenhet vet vi att en bra kommunikation är grunden för att en patient med tandläkarskräck ska övervinna sin rädsla. Var därför tydlig med oss om din oro. Då kan vi tillsammans skapa en miljö där du känner dig trygg. Vi arbetar lugnt och försiktigt och anpassar behandlingen efter dina förutsättningar. Vi lägger helt enkelt upp en behandlingsplan som passar just dig. Under ditt första möte med oss diskuterar vi igenom din munhälsa, vilka behandlingar som kan vara aktuella och hur det fungerar med lugnande medel och bedövning.


Det finns också några enkla saker som du kan göra själv:

  • Berätta för oss om din rädsla.

  • Använd olika avslappningsövningar under besöket.

  • Lyssna på musik om du upplever att ljuden hos tandläkaren är obehagliga.

  • Ta med en vän eller familjemedlem som kan fungera som ett extra stöd under behandlingen.

  • Belöna dig själv med något roligt efter besöket.

Ett annat litet tips som kan fungera bra för dig med tandläkarskräck är att boka in behandlingen så tidigt som möjligt på morgonen. Då behöver du inte gå och oroa dig flera timmar före besöket.

Tandläkarskräck i Stockholm?

Bor du i Stockholm och lider av tandläkarskräck är du varmt välkommen till TBN Tandhälsa. Vår moderna klinik ligger mitt på Spånga torg med nära förbindelser till Bålsta, Jakobsberg, Vällingby, Barkarby, Hässelby, Sundbyberg och resten av Stockholm. TBN Tandhälsa är en familjär tandvårdsklinik. Kliniken drivs idag av Paula Nordström. Före Paula drevs kliniken av hennes pappa Bengt Nordström, och före Bengt arbetade hans pappa Sölve Nordström på kliniken. Kliniken har alltså funnits i tre generationer. Vi har med andra ord lång erfarenhet av tandvårdsyrket. Här får du ett personligt, tryggt och professionellt bemötande, och en tandvård av högsta kvalitet.

60 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page